Maszat és Herédi Attila

Maszat

Név: Maszat
Törzskönyvi név: Poseidon Rafaello-Royal, elég cifra, de egy igazi angolnak milyen legyen.
Fajta: Border Collie
Nem: Kan
Szín: fekete fehér
Szőr: hosszú
Születési idő: 2006.02.28
Gazda: Herédi Attila
Gazda címe: 6200 Kiskőrös, Béke utca 23.

Első ismeretségem a kutyaiskolával és vezetőjével egy nagyon színvonalas bemutató kapcsán, a laktanyában, a volt vegyivédelmi ezred egyik rendezvényén történt, még a kilencvenes években. Ezután több hasonló nagy sikerű bemutatón láttam őket, míg végül rászántam mgam, hogy én is csatlakozzam hozzájuk. Ehhez nagyban hozzájárult a kutyám Maszat, mert a fajta sok foglalkozást és mozgást kíván.
Az első napi élményem, valamikor 2006 októberében - mikor kihoztam roppant neveletlen és gyengén szocializált (mindenkinek neki akartunk menni, én nem csak a kutya), de igen mogékony hét hónapos kiskutyámat ? rögtön az volt, hogy ez nem kutyaiskola. Itt ugyan is mi gazdik éppúgy iskolába járunk, mint kutyáink. A kutyák csak rajtunk keresztül, velünk összhangban lesznek képesek elsajátítani az összes "kunsztot".
Persze utána a hétről hétre ismétlődő kiképzések során megtanultuk, a kutya és én, hogy nem elég, ha ő figyel rám, hanem nekem is figyelni kell őt, mert minden apró rezdüléséből (mogásából, farok tartásából, szőre állásából, stb.) tudni kell olvasni.
Valamint azt, hogy a kutya nevelése, kiképzése nem fejeződik be a szombat vasárnapi kiképzési napokon, hanem mindig tart, amikor együtt vagyunk a kutyánkkal.
A legfontosabb tapasztalat mindenkinek olyan lesz a kutyája, amilyen ő maga és Ali szerint annyit fog tudni amennyit foglalkozunk vele.
Miután mindezt megértettem mára elértem, hogy van egy nagyon szeretetreméltó, kedves "jól nevelt" kutyám - bár Ali szerint ilyen nincs, mindig van mit csiszolni a kutyán és gazdján -, és nagyon sok új kutyás barátom.

  • палубная доска
  • террасная доска