Léna és Tóth Csaba

Léna

Név: Léna
Törzskönyvi név: Arline von Huchman
Fajta: Németjuhász
Nem: Szuka
Születési idő: 2007.02.03
Gazda: Tóth Csaba

2007 nyarán látogattam ki először az iskolába az akkor még 5 hónapos kiskutyámmal. Hétköznap Budapestre járok főiskolára, ezért sajnos csak a hétvégémet tölthetem Lénával. Ezért is jó ez az iskola, hogy így mindkettőnk számára hasznosan töltjük ezt a kis időt.
Eleinte csak annyit szerettem volna, hogy jól szocializált kutyám legyen, mert sajnos nem szerette más ebek társaságát.
Később aztán már az engedelmes vizsga vált a fő céllá, amire most is minden hétvégén szorgalmasan készülünk. Kezdetben azt hittem, hogy a kutyám fog majd itt rengeteget tanulni, ma azonban már tudom, hogy ez mind semmi ahhoz képest, amit a gazdájának kell megtanulnia és megtapasztalnia. Minden hétvége utána rádöbbenek, hogy mennyi mindent nem tudok és mennyi mindent nem láttam még. Ebben segít nekünk Ali. Nem sok kutyakiképzőt ismerek, de abban biztos vagyok, hogy az Ő szaktudása kiemelkedő. Ez még kiegészül segítőkészségével, türelmével és maximalizmusával. Igaz hogy utóbbi sokunk számára néha fárasztó, de ránk fér az ösztönzés és "rugdosás".
A kutyázás mellett fontos az is, hogy egy nagyon jó társaság jött össze. A gyakorlások közti szünetek vidám hangulatban zajlanak. Ha éppen nem Ali történeteit hallgatjuk, akkor mennek a piszkálódások és beszólások. Szerintem nagyon jó dolog az, hogy ennyi különböző korú és foglalkozású embert összehozott egy közös dolog: a kutya.

  • палубная доска
  • террасная доска